cara penjagaan gadget

 assalamualaikum :)

zaman sekarang ni zaman terknologi . oleh sebab itulah ,korang perlu peka dan sentiasa membuka mata untuk melihat teknologi terkini yang saban hari dalam bentuk baru dan pelbagai kegunaannya . jika korang memiliki teknologi tersebut , tapi tidak tahu menggunakannya .  tidak guna juga , betul tak ?? kali ni luna nak share sikit tips untuk menjaga gadget korang dengan elok . 


Uyzvphe3eas_large
  • buat tinjauan harga ke beberapa buah kedai sebelum korang membeli gadget tersebut . tujuannya supaya korang tidak terkilan apabila mendapat tahu ada gadget yang lebih murah tetapi brkualiti . 
  • baca buku panduan gadget tersebut dengan betul supaya korang tidak mempunyai masalah untuk menggunakannya . jika ada masalah , rujuk buku panduan yang diberi.
  • setiap gadget ada beg atau sarung yang diberi untuk menyimpan .  oleh itu , gunakanlah sarung tersebut sebagai pelindung untuk gadget korang supaya tidak tercalar atau jatuh .
  • pastikan korang menyimpannya di tempat yang selamat dan jauh daripada adik korang yang kecik
  • lindungi gadget korang daripada terhempas atau jatuh supaya ia tahan lebih lama .

da abis baca kan?? click sini !! click sini

1 comment:

  1. assalam.. kalau free wasap sy 01116509018

    ReplyDelete

orang yang last comment kat blog nye,
orang tu yang paling cute <3