6 petanda mungkinkah dia jodoh kamu !!

 hello :)
apa ?? korang dilamun cinta  !! auchhh !! org yang dilamun cinta memang macam tuh ..haishh..saya a.k.a luna pocodots yang hari ni sebagai doktor pakar cinta , nak bagi tips sikit petanda2 yang mungkin dia jodoh korang ....haa !!mesti korang yang dilaum cinta berminatkan ?? jom bce kat bawah ni...
ehem...sebelum baca click sini dulu...


Tumblr_md4kiusa7f1rkt7zbo1_500_large

petanda yang pertama 
apa yang paling penting...kerjasama !
rahsia sepasang kekasih agar dapat berkekalan lama ialah adanya sifat saling berkerjasama . korang dengan si dia selalu dapat saling membantu , dalam urusan remeh temeh ataupun besar . yang paling penting sekali (ehemmm korang perlu take note tau !!) korang berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama  .  dan semuanya terasa amat menyenangkan walaupun tanpa harus melibatkan orang lain.

petanda yang kedua
biar nampak bersahaja depan korang 
salah satu kriteria yang menentukan sesuai ataupun tidaknya dia sebagai jodoh korang ataupun bukan , adalah kemampuannya bersikap bersahaja depan korang . cuba sekarang perhatikan , apakah gerak gerinya , caranya berpakaian , gaya rambutnya , caranya berbicara serta tawanya memberikan 1001 erti buat korang ? apakah setiap ucapannya nampak spontan dan tidak dibuat-buat ? jika tidak , maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh korang....hmmm..pity..

Tumblr_mdi9um99ak1r7bet8o1_500_large

petanda yang ketiga
i can read your mind , you can read my mind !
adanya deria batiniah membuat hati korang berdua dapat selalu saling tahu . dan bila korang atau si dia dapat saling membaca fikiran dan mendugakan reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu . seorang teman pernah mengalami situasi ini . dia boleh tahu kekasihnya sedang marah , merajuk , benci , bosan hanya melalui SMS si dia. unik bukan ? jika korang dan si dia ada perasaan begini , selamat !! dialah sebenarnya destinasi kebahagiaan korang .

petanda yang keempat
pada syurga di wajahmu !
bersamanya dapat membuatkan perasaan korang tenang , selesa dan tanpa perasaan tertekan . berjam-jam bersamanya , setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat korang merasa bosan . oh , hanya dengan melihat mukanya , korang boleh sejuk dan ceria . inilah petanda bahawa korang berdua kelak akan saling terikat .

petanda yang kelima
bak kata adira , " ku ada kamu "
dia selalu ada untuk korang dalam situasi apapun . dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati korang dalam suka dan duka . percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang surut ,  suka-duka saat bersama .  sekarang , cuba ingat kembali , apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala korang dirunding musibah ? dia selalu  aham saat emosi korang terganggu  ?

petanda yang keenam
terima diriku untuk siapa diriku
dia tak terlalu peduli dengan masa  lalu keluarga kamu dan dia tak peduli dengan sejarah .  dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya  . nah  , kalau begitu , ini bererti si dia sudah siap menerima korang seadanya  . namun , jangan sesekali menipu dalam hal-hal begini kerana kesannya cukup teruk jika sesuatu peristiw itu terungkai setelah korang sah menjadi miliknya.
da abis baca kan?? click sini !! click sini

5 comments:

 1. Nak yang awesome , MELETOPS , WOW ,
  http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/awesome-ga-in-blog.html .

  Buat blog btambah comel ?
  http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/tutorial_5790.html

  Ingin direview ?
  http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/review-blog.html

  ReplyDelete

orang yang last comment kat blog nye,
orang tu yang paling cute <3