10 sebab boys angkat kaki


 assalamualaikum :)

hmm..korang mesti nak tahu kan kenapa tiba-tiba si dia menjauh dan seakan ingin 'angkat kaki' ? apa kesalahan yang korang telah buat sampai menyebabkan si dia seolah-olah dah bosan berdampingan dengan korang ?? jom kite tengok kat bawah ni ...

523902_284483891638096_1382951058_n_large

  1.  pastikan korang tidak memiliki masalah bau mulut . untuk kepastian , cuba periksa bau mulut korang secepat mungkin . jangan masalah ni menjadi penghalang dalam perhubungan korang.
  2. selain mulut , badan juga perlu bebas daripada masalah bau yang tidak menyenangkan . siapa yang nak dekat jika badan korang berbau , kan ?? hehehe
  3. jangan ketawa lebih-lebih . lebih-lebih lagi jika lawak itu tak selucu mana pun . memang boys suka tengok buah hatinya ketawa tapi kalau melebih-lebih sehingga menarik perhatian orang sekeliling yang terdengar gelak besar korang tuh .... pasti memalukan !!
  4. korang suka bercakap kasar dan kurang sopan ?? oooo... patutlah si dia mula menjarakkan diri daripada korang . jangan terus bersikap sedemikian girls !! bahaya ni !!
  5. suka sangat cakap terjerit-jerit sebab suka curi perhatian orang sekeliling . lebih-lebih lagi apabila si dia terlewat datang dalam sesuatu pertemuan . jangan buat boys jadi rimas dengan korang ok .
  6. bila makan , biarlah bersopan .  jangan pula makan seperti orang yang dah sebulan tak makan .
  7. jangan makan dengan gaya ala-ala gengster seperti mengangkat kaki ke kerusi dan sebagainya . malulah si dia bila berdampingan dengan girls yang sebegini . 
  8. jangan suka melatah berlebihan pula . girls yang suka melatah ni memang lucu tapi kalau dibuat-buat , menyampah la pulak . korang tahu tak yang boys boleh membezakan antara latah yang sengaja dibuat-buat ataupun semula jadi !!
  9. suka tunjuk kuasa mengarah-arah adalah sifat yang paling digeruni boys tau . jadi elakkanlah !!!
  10. korang suka meninggalkan missed calls di telefon bimbit si dia ?? hentikanlah !! lebih-lebih lagi jika korang suka menghubungi si dia tanpa mengira waktu . kerana ia boleh menggangu si dia tau !!

da abis baca kan?? click sini !! click sini

No comments:

Post a Comment

orang yang last comment kat blog nye,
orang tu yang paling cute <3