trip to penang ~

annyeonghaseyo ~
hari ni 3/6/12 luna gn family going a trip to p.pinang..
da lama tak pegi pinang...
last pegi pun masa luna darjah 6...tu pun pegi lawatan sekolah..
bila teringat balik ,rindu waktu zaman masih kanak-kanak...
tak matang lagi....
luna jalan-jalan kat pinang nye memang la penat tapi dapat cuci mata sebab
kat situ banyak gila kedai fashion....
memang belambak la kat sana...elin suka tengok seluar ni...
tak ade kat kl kan??
unik ...............



kat sini juga  la first time luna jumpe seaweed besar...
ataupun luna je yang tak tau.... seaweed nye 3 keping RM2...murah
ada 3 jenis perasa... ada original,spicy,bbq
sedap gila...luna memang peminat setia seaweed..setiap kali balik asrama mesti beli seaweed...
memang wajib la....

gambar yang kat bawah ni pulak waktu luna singgah
batu feringgi... banyak batu yang lawa-lawa kat situ but air dia agak kotor sikit...
tapi korang kena hati-hati berdiri kata atas batu nye...kalau jatuh luka teruk..
luna penah kena dulu waktu kat kampung...melalak sampai satu kampung dengar......
memang malulah kalau ingat balik...
nye nama MEE UDANG...
udang dia besar...da la besar...segar pulak tuh...memang sedap gilew mee ni
kat KL mana nak dapat mee sesedap ni..harga dia satu mangkuk RM12..walaupun
mahal sikit...tapi memang puas hati la makan...
tengok...sampai licin luna makan..
memang sedap sehingga menjilat jari....


kalau korang singgah pinang singgah la kedai or gerai nye...
macam-macam ada...

da abis baca kan?? click sini !! click sini

4 comments:

  1. Awwww, bestnyew g penang... ena blm terjah sume tempat kt sne.. awwww... hav a happy holiday dear...

    ReplyDelete
  2. memang best la..tak rugi pergi sana...

    ReplyDelete
  3. syieda g naik feri je. masa tu form2 heeee... :) dah hampir 10 tahun dah.. :)

    tapi best la penang. macam2 ada.. :0

    ReplyDelete
  4. best kan?? luna pling suka dapat pegang ular...besar gile...tp luna tak sempat nak upload skali gmbr luna dgn ular...

    ReplyDelete

orang yang last comment kat blog nye,
orang tu yang paling cute <3